Mahara brengt ramadan tot in uw kot

“alle woonkamers verbinden”

De Antwerpse islamitisch geïnspireerde studentenvereniging Mahara lanceert een online platform om ook in coronatijden van de ramadan een sociaal gebeuren te maken. Dat doen ze via Ramadanvanuitmijnkot. Er worden ook iftarpakketten samengesteld voor hulpbehoevenden in heel Vlaanderen. “We willen alle woonkamers met elkaar verbinden.”

23/04/2020 om 22:43 door jas – Gazet van Antwerpen

Vandaag begint de ramadan. Met de huidige coronamaatregelen dreigt de jaarlijkse vastenperiode van de moslims een sobere editie te worden, maar dat is zonder Mahara gerekend. De islamitisch geïnspireerde studentenvereniging aan de Universiteit Antwerpen wil in volle coronacrisis het gevoel van samenhorigheid tot in elke woonkamer brengen. Met Ramadanvanuitmijnkot.be lanceren de jongeren een online platform dat vastenden wil aanmoedigen om hun unieke Ramadanbeleving te delen via sociale media met de bijhorende hashtag: #Ramadanvanuitmijnkot. “Zo willen we alle woonkamers met elkaar verbinden”, zegt Faiza Kharraz, ondervoorzitter van Mahara. “Het sociale leven is stilgevallen en daarom wordt het voor velen een erg eenzame ramadan. We willen er net alles aan doen om dat tegen te gaan.”

Behalve samenhorigheid wil Mahara ook liefdadigheid stimuleren. Het platform zamelt geld in waarmee iftarpakketten (iftar is de maaltijd na zonsondergang) samengesteld en overhandigd worden aan hulpbehoevenden in heel Vlaanderen. “En dat beperkt zich niet tot moslims”, zegt Kharraz. “Het is voor iedereen die het nodig heeft, ongeacht de geloofsovertuiging. En het is niet alleen voor Antwerpenaars. We richten ons op heel Vlaanderen. Daarvoor werken we ook samen met armoedeorganisaties uit verschillende provincies. Uiteraard nemen we bij het samenstellen van die pakketten alle coronamaatregelen in acht. We willen ook de coronahelden niet vergeten. Voor elke donatie maken we een attentiepakket voor zorgverleners, winkelbedienden, politieagenten, senioren… Zo willen we met het platform ook de derde pijler, dankbaarheid, in de verf zetten.”

Last News

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Hoewel voor veel mensen cultuur of religie een wezenlijk deel is van hun identiteit, laaien er om de zoveel tijd hevige discussies op over de plaats van religie binnen onze multiculturele en multireligieuze samenleving.

De wijze waarop de scheiding tussen kerk en staat wordt ingevuld, vertrekt immers vanuit een politiek-filosofisch wereldbeeld waarin verschillende benaderingen mogelijk zijn.

Maar wat bepaalt nu of we in België een exclusief of inclusief neutraliteitsprincipe zouden moeten hanteren? En welke rol spelen de toegenomen maatschappelijke diversiteit en pluralisme hierin?

Esma Uçan is bestuurder bij Mahara Network. Ze is al jaren een vaste waarde in het neutraliteitsdebat, waarbij ze vanuit haar ervaring op het veld het belang van inclusieve neutraliteit benadrukt.

Deze lezing is maakt deel uit van een lezingencyclus over de scheiding tussen kerk en staat. Een initiatief van Mahara Network, de Peperfabriek, het Humanistisch Verbond en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Lees meer
Mahara brengt ramadan tot in uw kot

Mahara brengt ramadan tot in uw kot

De Antwerpse islamitisch geïnspireerde studentenvereniging Mahara lanceert een online platform om ook in coronatijden van de ramadan een sociaal gebeuren te maken. Dat doen ze via Ramadanvanuitmijnkot. Er worden ook iftarpakketten samengesteld voor hulpbehoevenden in heel Vlaanderen. “We willen alle woonkamers met elkaar verbinden.”

Lees meer

About Event

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

0 reacties

Een reactie versturen