Mahara viert haar vijfjarig jubileum

Vrijdag 9 oktober kwamen voormalige, huidige en nieuwe bestuursleden samen in de polyvalente zaal van netwerkorganisatie Roots om ons vijfjarig jubileum te vieren.

We keken terug op alle realisaties van de afgelopen vijf jaar en blikten vooruit naar een nog ambitieuzere toekomst! Onder meer onze oprichter Khalid El Jafoufi nam het woord en lichtte zijn persoonlijke drijfveren en ervaringen toe in de uitbouw van onze vereniging. Daarnaast nam Yassin Sourroukh, een van de stichtende leden, ook het woord om de oprichting van de Mahara Alumnikring aan te kondigen.

Ook op de planning stond een fakkeloverdracht van Esma Uçan als nationaal coördinator van de studentenkring aan haar opvolgster Faiza Kharraz. Esma werd in de bloemen gezet en werd uitvoerig bedankt voor haar uitstekende werk van de afgelopen jaren. Onder haar leiding groeide Mahara uit tot een volwassen organisatie die er in slaagt om haar missie ook in daden om te zetten.

Verder op de avond konden de aanwezigen genieten van hapjes en drankjes en werd een Jubileumquiz georganiseerd waar verschillende ‘bubbels’ het tegen elkaar opnamen. De ‘Presidents Team’ won de quiz en kreeg eeuwige roem! 🙂

Hieronder vinden jullie enkele sfeerbeelden van de avond, evenals de jubileumvideo en een verzameling van steunbetuigingen aan Esma Uçan.

Aan alle prachtige bestuursleden, leden en alumni die de afgelopen jaren hun vertrouwen in Mahara en in mij hebben gesteld. Uit de grond van mijn hart: bedankt!

Esma Uçan

Last News

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Hoewel voor veel mensen cultuur of religie een wezenlijk deel is van hun identiteit, laaien er om de zoveel tijd hevige discussies op over de plaats van religie binnen onze multiculturele en multireligieuze samenleving.

De wijze waarop de scheiding tussen kerk en staat wordt ingevuld, vertrekt immers vanuit een politiek-filosofisch wereldbeeld waarin verschillende benaderingen mogelijk zijn.

Maar wat bepaalt nu of we in België een exclusief of inclusief neutraliteitsprincipe zouden moeten hanteren? En welke rol spelen de toegenomen maatschappelijke diversiteit en pluralisme hierin?

Esma Uçan is bestuurder bij Mahara Network. Ze is al jaren een vaste waarde in het neutraliteitsdebat, waarbij ze vanuit haar ervaring op het veld het belang van inclusieve neutraliteit benadrukt.

Deze lezing is maakt deel uit van een lezingencyclus over de scheiding tussen kerk en staat. Een initiatief van Mahara Network, de Peperfabriek, het Humanistisch Verbond en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Lees meer
Mahara brengt ramadan tot in uw kot

Mahara brengt ramadan tot in uw kot

De Antwerpse islamitisch geïnspireerde studentenvereniging Mahara lanceert een online platform om ook in coronatijden van de ramadan een sociaal gebeuren te maken. Dat doen ze via Ramadanvanuitmijnkot. Er worden ook iftarpakketten samengesteld voor hulpbehoevenden in heel Vlaanderen. “We willen alle woonkamers met elkaar verbinden.”

Lees meer

About Event

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

0 reacties

Een reactie versturen