Zoomgesprek met gouverneur Cathy Berx

Verslag

Op woensdag 16 september hielden we een zoomgesprek met gouverneur Cathy Berx over de coronapandemie. Hierop waren tientallen mensen aanwezig van verschillende achtergronden en maatschappelijke posities. Zij kregen meer dan twee uur de tijd om al hun vragen, suggesties, opmerkingen en voorstellen over te brengen aan de Antwerpse gouverneur en kregen ook een stand van zaken mee. De host van dit gesprek was onze oprichter Khalid El Jafoufi.

Er kwamen zeer goede suggesties en voorstellen uit het Zoomgesprek met Mahara

Gouverneur Cathy Berx

De gouverneur werd daags nadien geïnterviewd door Radio 1 en haalde twee interessante voorbeelden naar voor uit ons zoomgesprek. Beluister het fragment hieronder:

Last News

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Inclusieve Neutraliteit – Esma Uçan

Hoewel voor veel mensen cultuur of religie een wezenlijk deel is van hun identiteit, laaien er om de zoveel tijd hevige discussies op over de plaats van religie binnen onze multiculturele en multireligieuze samenleving.

De wijze waarop de scheiding tussen kerk en staat wordt ingevuld, vertrekt immers vanuit een politiek-filosofisch wereldbeeld waarin verschillende benaderingen mogelijk zijn.

Maar wat bepaalt nu of we in België een exclusief of inclusief neutraliteitsprincipe zouden moeten hanteren? En welke rol spelen de toegenomen maatschappelijke diversiteit en pluralisme hierin?

Esma Uçan is bestuurder bij Mahara Network. Ze is al jaren een vaste waarde in het neutraliteitsdebat, waarbij ze vanuit haar ervaring op het veld het belang van inclusieve neutraliteit benadrukt.

Deze lezing is maakt deel uit van een lezingencyclus over de scheiding tussen kerk en staat. Een initiatief van Mahara Network, de Peperfabriek, het Humanistisch Verbond en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Lees meer

About Event

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

0 reacties

Een reactie versturen