Loading Events
  • This event has passed.

Bestaat God?

Levensbeschouwelijke diversiteit is in onze samenleving een feit en is anno 2017 niet meer weg te denken. Vooral grote centrumsteden zoals Antwerpen zijn doordrongen van het levensbeschouwelijk pluralisme. Vlaanderen heeft echter een lange geschiedenis van levensbeschouwelijke tegenstellingen tussen religieuzen en vrijzinnigen.

Die tegenstellingen vertalen zich ook aan onze Vlaamse universiteiten. De Universiteit Antwerpen heeft met haar actief pluralistische visie daarom de betrachting om inhoudelijke positionering onder haar studenten aan te moedigen. Dit, door mensen de verschillende levensbeschouwelijke bronnen te laten expliciteren en met elkaar te confronteren.

Met een godsdienstfilosofisch debat wil Mahara dan ook bijdragen aan deze belangrijke doelstelling. Hierin gaan twee publieke stemmen met elkaar in debat over de godsvraag.

Maarten Boudry is wetenschapsfilosoof aan de Universiteit Gent, auteur en opiniemaker. Hij is vooral bekend om zijn skepticisme en kritische houding tegenover pseudowetenschap. Hij vertolkt als vrijzinnige de positie van ‘de afwezigheid van een God’.

Othman El Hammouchi debuteerde als laureaat van de Belgische Filosofieolympiade in het publieke debat en laat zich sindsdien als opiniemaker en huisfilosoof bij ‘De Opinie’ geregeld horen. Hij vertolkt als moslim de positie van het ‘bestaan van God’.

Het debat vindt plaats op dinsdag 28 november op Universiteit Antwerpen.  

De inloop start om 19u. Iedereen is welkom, maar Inschrijven is verplicht!

Inkom:

  • Leden: gratis (op vertoon van lidkaart)
  • Studenten en docenten: 5 euro (op vertoon van studentenkaart of badge)
  • Niet-studenten: 10 euro

Locatie:

Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Aula R.002
Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

 

Voorinschrijven niet meer mogelijk, u kunt nog inschrijven aan de kassa vanaf 19u30

Date

28/11/2017

Time

19:00 - 22:00
Category

Location

Universiteit Antwerpen
Rodestraat 14
Antwerpen, Antwerpen 2000 Belgium

Share this event